MALATYA / YEŞİLYURT - Abdülhamid Han Ortaokulu

ORTAOKULLARDA PERMAKÜLTÜR FARKINDALIĞI- PERMACULTURE AWARENESS IN SECONDARY SCHOOL (P.A.S.S) projemiz başladı.

Okulumuz Teknoloji ve Tasarım dersi öğretmenlerinden İlknur CAVLAK'ın kuruculuğunu yaptığı ORTAOKULLARDA PERMAKÜLTÜR FARKINDALIĞI- PERMACULTURE AWARENESS IN SECONDARY SCHOOL (P.A.S.S) isimli ulusal eTwinning projesi başladı. Ülkemizin farklı şehirlerinden 10 okulla yürütülecek olan proje sahip olunan doğal kaynakların korunarak daha verimli biçimde kullanılmasını sağlamak ve gereksinimlerini karşılayan bir toplum haline gelinmesi için öğrencilere katkı sunmak amacıyla yürütülecektir.

Permakültür; bitki, hayvan ve insanı bir araya getirerek bakımı kolay sürdürülebilir ve kendi kendine yeten bir üretim yapısının mümkün olan en küçük alanlarda oluşturulmasıdır. İnsanlık için kaliteli ve yeterli miktarda gıda maddesinin doğayla uyumlu ve sürdürülebilir kriterlerle üretilmesini içeren tarım uygulamaları, doğal kaynakların yok edilmemesi ve verimli bir şekilde kullanılmasını esas almaktadır.

AMAÇLAR

Gelecek nesilleri tehlikeye atmadan gereksinimlerini karşılayan bir toplum yaratmak

Toprak ve su kaynaklarının korumak

Doğal kaynakları korumak